Gogosi

de MotanLaOale in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 43251 vizualizari

 

De martisor pentru toate fetele de pe site. Va doresc o primavara frumoasa si mai calda.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250ml lapte caldut
  • 50g unt
  • 30g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Toata ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.

Faina  se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate putin amestecandu-se.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.

Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4
Gogosi-5
Gogosi-6

COMENTARII (50)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.05.2014, 12:52

Camelya

Camelya 1

06.11.2015, 23:37

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!