Gogosi

de lilik in Dulciuri, 7 Iun 2011 | 14109 vizualizari

 

Sunt gogosi fara oua care aici se numesc"bombe"...se gasesc umplute cu crema,cu nutella,dar eu le-am facut simple si sunt taaare bune...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 50 gr zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.


Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de sare,apoi facem o gaura in mijloc si punem plamadeala,framantam iar la sfarsit punem untul la temperatura camerei(sa fie moale).


Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine omogem,apoi acoperim si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Cand a crescut intindem o foaie de circa 1 cm si cu o cana(un pahar) formam gogosile apoi le mai lasam sa creasca 15-20 de minute dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.


Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie sa lase uleiul in exces apoi le tavalim prin zahar tos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

vero79 1

12.10.2012, 16:33

le-am terminat de facut,am si mancat cateva si pot sa zic ca sunt foarte bune multumim pentru reteta

lilik 1

12.10.2012, 17:57

Vero ma bucur mult ca ti-au placut si ca reteta mea ti-a fost de folos..
Eu iti multumesc tie ca ai revenit cu impresii

Geanina87 1

17.07.2013, 19:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor