Gogosi

de LadyCrs in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 5361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 - 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • esenta de rom, vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei cat cuprinde
  • un cubulet de drojdie
  • o lingura scortisoara
  • o lingura nuca de cocos
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini. Adaugam ouale, un praf de sare, uleiul si framantam bine bine pana se va incorpora toata faina. Lasam la dospit pentru 45-50 minute , acoperind vasul cu un prosop curat.

Rupem aluatul in mai multe parti si cu ajutorul facaletului intindem (nu subtire foaia , pentru a iesi gogosile pline si pufoase) si cu ajutorul unui paharel facem cerculete.

Le prajim in uleiul foarte bine incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Pudram si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase de post