Desert briose mucenici

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Mar 2018 | 1071 vizualizari

 

Proba de...mucenici!
La invitatia bucatarasei mele dragi iubita Laurici, am pus aceasta reteta pe pagina de concurs din FB Bucataras...asa ca daca va plac bunatatile mele....si vreti sa apreciati, va astept cu drag la mucenici insiropati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de patiserie cernuta de trei ori
  • 1 plic drojdie
  • 175 gr. zahar fin
  • un praf de sare
  • 185 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 3 galbenusuri de la oua mari
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • pentru uns doua galbenusuri si o lingura de lapte dulce caldut

sirop:

  • 75 ml apa
  • 75 gr. zahar
  • vanilie
  • esenta de rom

decor:

  • miere
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose mucenici:

Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata.


Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna peste faina si se amesteca, nu trebuie sa framantam mult ci doar cat sa omogenizam ingredientele si sa obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.


Aluatul se cresteaza in forma de cruce pana jos, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa pana ce isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie.


Cand aluatul a crescut suficient, se rup bucati cat mingea de tenis, se rotunjesc in mana si se asaza in formele unse cu ulei.


Se mai lasa 25 de minute la crescut la loc cald.


Se ung briosele cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si se coc pana ce se rumenesc frumos( mai bine de 30 de minute).


Intre timp se prepara siropul, si cand se scot briosele din cuptor se toarna fierbinte imediat peste ele.


Se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug.


Sa va fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

07.03.2018, 19:06

Cat de pufoase sunt, sa nu mai zic la gust ca-s delicioase! Abia astept sa fac si eu mucenici!

Merisor 1

07.03.2018, 20:41

Ce idee minunată ai avut cu aceste brioșe, Ruxule!

elucubratiiculinare 1

08.03.2018, 08:07

o super idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda