Gogosi americane - Donuts

de Criss in Dulciuri, 11 Feb 2015 | 2637 vizualizari

 

Alex a poftit la gogosi americane si mami ce altceva are de facut decat sa-i indeplineasca poftele copilului? Asa ca iata desertul de azi . Gogosi aromate, glazurate si ornate numai bune de savurat alaturi de o ceasca de cafea. Reteta e una simpla si obisnuita de gogosi, aluat dospit, doar ca sunt decupate sub forma de ineluse.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g faina 000
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lime
  • 1 plic drojdie uscata
  • -200 ml lapte caldut
  • -50 g unt moale (cam o lingura cu varf)
  • -2 oua
  • -1 praf de sare + -ulei pentru prajit
  • -ciocolata amaruie
  • -frisca lichida
  • -bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi americane - Donuts:

Intr-un bol incapator se pune faina amestecata cu zaharul pudra, zaharul vanilat, praful de sare si drojdia uscata. Se amesteca cu o lingura, apoi se adauga ouale batute, coaja rasa de lime,untul moale si in final se adauga laptele caldut. Se omogenizeaza ingredientele, apoi se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Bolul se acopera cu un prosop uscat si se lasa aluatul sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.


Dupa acest timp, aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si cu ajutorul unui pahar mai mare se decupeaza cerculete. Interiorul fiecarui cerc se decupeaza cu un pahar mic de tuica sau cu orice altceva astfel incat sa rezulte niste uneluse. Inelusele se lasa pe planseta infainata inca 30 minute, dupa care se prajesc in baie de ulei.


Atentie, uleiul trebuie sa fie fierbinte si focul mic, astfel incat gogosile sa se rumeneasca frumos. Daca focul e prea puternic, gogosile se vor arde la extrerior si vor ramane crude in interior. Se scot pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.


Se servesc pudrate cu zahar, glazurate cu ciocolata, cu diverse gemuri sau sosuri de fructe, in functie de preferinte. Eu am topit la microunde 150 g ciocolata amaruie, am adaugat frisca lichida atat cat sa rezulte un sos suficient de gros cat sa nu se scurga de pe gogosi, am dat fiecare gogoasa prin ciocolata si am presarat bombonele colorate, fulgi de ciocolata amaruie sau ciocolata alba data pe razatoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi americane - Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

12.02.2015, 08:46

tanyapatap 1

20.02.2015, 14:04

Criss 1

21.02.2015, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate