Gogosi ''aromate''

de Adele in Dulciuri, 16 Sep 2014 | 3946 vizualizari

 

Ca de obicei pozele mele sunt un dezastru dar reteta e minunata si pot sa spun ca a avut un mare succes :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina.
  • 10-15 gr scortisoara.
  • 100 gr zahar.
  • coaja de lamaie si portocala(sau puteti folosi esenta).100 gr
  • 10 gr drojdie.
  • 200 ml apa calda.
  • 3 linguri ulei.
  • sare (un varf de cutit)
  • Ulei pentru prajit.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ''aromate'':

Pentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa care se pune pe o masa si se adauga uleiul. Se termina de framantat si se acopera cu un prosop, se lasa la cald 30-60 minute (Eu le-am prajit dupa jumatate de ora si au crescut).

Se pregateste o tigaie cu ulei, se pune pe foc. Intre timp se ia cate o bucata de aluat pe care o impartiti in doua. Se intinde cate o foaie si se fac fasii de 3-4 cm, dupa care se taie patrate sau dereptunghiuri. Pe bordul fiecarui patrat se fac alte taieturi cu cutitul.

Se prajesc in ulei bine incalzit ,se pot trece prin zahar normal sau pudra.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ''aromate''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase