Petit chinois

de Lau in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 1391 vizualizari

 

reteta o am de la miha

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois:

facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit


UMPLUTURA-laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot, turnam incet peste galbenusuri mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa si esenta. Lasam sa se raceasca


Intindem o foaie de cca 0,5 cm repartizam uniform crema si rulam cat mai strans. Cu un cutit trecut prin faina de fiecare data taiem felii late pe care le vom aseza in tava tapetata cu faina


Lasam 15 min in tava la crescut si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ionela2682 1

04.06.2011, 19:02

LUK 1

06.06.2011, 22:22

mihaelar63 1

16.06.2011, 08:19

Apetisant
Ce denumire draguta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Petit Chinois