Petit Chinois

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 1603 vizualizari

 

Aceasta reteta este printre primele scrise intr-un caiet, imediat dupa ce am descoperit bucatarasul. Este un desert tare bun si ii multumesc Sylviei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt/margarina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg faina
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Chinois:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, praful de sare, ouale batute, untul taiat bucati, coaja de portocale, maiaua si restul de lapte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai este cazul se adauga faina atat cat este necesar. Se lasa aluatul la dospit timp de o ora.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se subtiaza cu laptele rece apoi se pune la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se adauga stafidele cat este inca fierbinte. Se lasa la racit, timp in care mai amestecam pentru a se raci uniform si fara cocoloase.

Se intinde aluatul in foaie subtire de jumatate de centimetru, in forma dreptunghiulara. Se unge foaia cu crema, se rade deasupra coaja la o portocala si apoi cu grija se ruleaza foaia. Se taie bucati de 1-2 cm cu un cutit foarte bine ascutit si se aseaza feliile ridicate intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 225 de grade timp de 25-30 de minute. pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt bune atat calde cat si reci, presarate deasupra cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

03.04.2015, 10:40

Vă mulțumesc!

retete bune 1

09.04.2015, 09:15

am sa incerc si eu ,cu siguranta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!