Petit Chinois

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 2779 vizualizari

 

Aceasta reteta este printre primele scrise intr-un caiet, imediat dupa ce am descoperit bucatarasul. Este un desert tare bun si ii multumesc Sylviei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt/margarina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg faina
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Chinois:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, praful de sare, ouale batute, untul taiat bucati, coaja de portocale, maiaua si restul de lapte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai este cazul se adauga faina atat cat este necesar. Se lasa aluatul la dospit timp de o ora.


Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se subtiaza cu laptele rece apoi se pune la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se adauga stafidele cat este inca fierbinte. Se lasa la racit, timp in care mai amestecam pentru a se raci uniform si fara cocoloase.


Se intinde aluatul in foaie subtire de jumatate de centimetru, in forma dreptunghiulara. Se unge foaia cu crema, se rade deasupra coaja la o portocala si apoi cu grija se ruleaza foaia. Se taie bucati de 1-2 cm cu un cutit foarte bine ascutit si se aseaza feliile ridicate intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.


Se coc la 225 de grade timp de 25-30 de minute. pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt bune atat calde cat si reci, presarate deasupra cu zahar pudra vanilinat.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

03.04.2015, 10:40

Vă mulțumesc!

retete bune 1

09.04.2015, 09:15

am sa incerc si eu ,cu siguranta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Petit chinois