Petit Chinois

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 2288 vizualizari

 

Aceasta reteta este printre primele scrise intr-un caiet, imediat dupa ce am descoperit bucatarasul. Este un desert tare bun si ii multumesc Sylviei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt/margarina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg faina
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Chinois:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, praful de sare, ouale batute, untul taiat bucati, coaja de portocale, maiaua si restul de lapte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai este cazul se adauga faina atat cat este necesar. Se lasa aluatul la dospit timp de o ora.


Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se subtiaza cu laptele rece apoi se pune la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se adauga stafidele cat este inca fierbinte. Se lasa la racit, timp in care mai amestecam pentru a se raci uniform si fara cocoloase.


Se intinde aluatul in foaie subtire de jumatate de centimetru, in forma dreptunghiulara. Se unge foaia cu crema, se rade deasupra coaja la o portocala si apoi cu grija se ruleaza foaia. Se taie bucati de 1-2 cm cu un cutit foarte bine ascutit si se aseaza feliile ridicate intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.


Se coc la 225 de grade timp de 25-30 de minute. pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt bune atat calde cat si reci, presarate deasupra cu zahar pudra vanilinat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

03.04.2015, 10:40

Vă mulțumesc!

retete bune 1

09.04.2015, 09:15

am sa incerc si eu ,cu siguranta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Petit chinois