Gogosele cu branza si crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 2 Noi 2015 | 1706 vizualizari

 

Am vazut reteta la bucataras Ruxy si din prima am fost incantata de ele, mi-am dorit sa fac si eu. Am cumparat cele necesare si m-am pus pe treaba. Se fac tare usor, sunt bune de numa, numa, dar sa mancam mai rarut, ca au ceva calorii. Dar o data, merge sa ne facem o pofta! :) Multumesc mult pentru reteta draga Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 275 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri sos caramel
  • 3 linguri amidon
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu branza si crema de ciocolata:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.
Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.
La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.
Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.

Pregatim o tava in care presaram niste faina.
Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.
Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.

Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.
Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatrie.

Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.
Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu branza si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosele cu branza si crema de ciocolata-0
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-1
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-2
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-3
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-4
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-5
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-6
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-7
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-8
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-9
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-10
Gogosele cu branza si crema de ciocolata-11

COMENTARII (46)

Rocsi

Rocsi 1

08.11.2015, 21:14

Multumesc Andra

maisondenisse

maisondenisse 1

24.11.2015, 14:18

Tare bine arata!!

Rocsi

Rocsi 1

24.11.2015, 21:35

Denisse, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!