Gogosi berlineze

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Dec 2012 | 2089 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.


Amestecam foarte bine cu un tel.


La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.


Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.


Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.


Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.


Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.


Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.


Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.



Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.


Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

Angelina_Elena 1

14.12.2012, 23:26

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:36

MonaMimi 1

17.12.2012, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi pufoase