Gogosi choux umplute cu crema

de Meea in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 544 vizualizari

 

         V-ati speriat de titlu, nu? Sincer, habar n-am cum sa le numesc! Reteta de baza este cea a eclerelor, dar le-am facut sub forma de gogosi si sunt si mai bune oricum decat eclerele :-". Nu stiu daca din poze va dati seama caaat de deliciioooase sunt, insa insist sa spun si eu caa sunt extreeem de delicioooase! Gogoasa este facuta din choux, umpluta cu crema de galbenusuri, glazurata cu ciocolata si pudra de migdale. DIVIN! Partea cea mai amuzanta cand faceti aceasta reteta, este partea in care umpleti choux-urile. Veti vedea mai jos, va trebui sa "injectati" choux-urile cu crema. Se vor umfla de parca ati pus botox haha:)). De mult mi-am dorit sa pot face aceasta reteta, recunosc ca prima data, acum cateva luni, nu mi-au iesit deloc. Choux-urile mi s-au lasat cand s-au racit. Am urmat toti pasii posibili vazuti pe tot youtube-ul, insa tot nu au iesit. Acum am hotarat sa imi creez singura pasii si iaca au iesit! 

         Cam atat am de spus astazi, va doresc o sambata frumoasa alaturi de cei dragi voua! Pupici

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente choux-uri (aprox. 9 buc.):
  • 150 ml apa
  • 70 g unt
  • 50 g zahar
  • putina sare
  • 120 g faina
  • 2 oua
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • Ingrediente decor:
  • 50 g ciocolata topita
  • pudra de migdale
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi choux umplute cu crema:

Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa.


Lasam aluatul la racit. Slava Domnului pentru vremea de afara! Dupa 2 minute, s-a racit deja! haha:)) Punem aluatul intr-un vas, in care vom putea folosi mixerul. Adaugam un ou, mixam bine, pana cand oul s-a incorporat, apoi adaugam si al 2-lea ou. Cand veti adauga oul, aluatul se va sfarama, dar pe masura ce mixati, se va lega la loc! Va rezulta un aluat lipicios. Punem aluatul intr-un posh si pe foaia de copt, vom forma gogosi cu diametrul de aprox. 8 cm. Lasam tava la cuptor, la foc mic, 20-25 minute (sau pana cand au crescut si au capatat o culoare aramie), fara sa deschidem usa cuptorului. Daca faceti asta, se vor lasa si veti regreta haha:)).


Urmeaza sa pregatim crema: pe foc mic, punem galbenusurile, zaharul, amidonul si laptele. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Lasam crema la racit. Untul il taiem in cuburi mai mici si le adaugam pe rand in crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare adaugare. Va rezulta o crema fina si densa. Dupa ce choux-urile s-au copt si racit, le intepam cu un cutit ca in poza de mai jos. Cu ajutorul unui posh subtire, vom "injecta" crema in gogoasa prin gaurile facute (tulaai, tare greu imi este sa explic haha:)). Priviti poza de mai jos, veti intelege).Cu ajutorul unui cutit intindem surplusul de crema iesit (eu am mai pus putina crema pe deasupra si am intins-o). Presaram pudra de migdale.


Dam gogosile la frigider pentru 5-10 minute, apoi le glazuram cu ciocolata. Delicios, nu?!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/11/gogosi-choux-umplute-cu-crema.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi choux umplute cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Meea 1

15.12.2016, 14:48

Taaree buni 💕

miki_a 1

17.12.2016, 15:26

Waw.....super, super faineeeeeee! Ce bunatati ies din manuta ta, Meea!

Meea 1

17.12.2016, 17:13

Ce draguta esti!! Mersi mult 💕

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Uscatele