Turta dulce

de MonaMimi in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 2055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri untura
  • faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)

pentru glazura alba:

  • 3 albusuri
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit.


Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine.


Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit de moale ca sa poata fi framantat.


Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si lasam la frigider peste noapte.A doua zi, pentru ca este un aluat greu de lucrat, rupem bucati din el pe care le intindem si decupam in formele dorite.Punem formele in tava unsa cu ulei in cuptor la foc mic 5-8 minute.


Cand sunt gata trebuie sa fie putin aurii.Pt.glazura batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, amestecam cu cel vanilat si batem pana obtinem o glazura tare.


Decoram turtele cu glazura alba si ornam dupa placul fiecaruia.


Cand se racesc turtele se intaresc putin dar se vor inmuia in cateva ore.


Le pastram intr-un vas acoperit dupa ce s-au uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ANNA_46 1

17.12.2012, 20:32

Foarte dragute turte

Rocsi 1

17.12.2012, 23:11

Ce buna

MonaMimi 1

18.12.2012, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Casuta din turta dulce