Gogosi cu bere(de post )

de Rocsi in Dulciuri, 19 Apr 2013 | 6685 vizualizari

 

Gogosile la noi in post sunt nelipsite. Acum ceva timp, nu mai stiu unde exact, vazusem eu o reteta de gogosi cu bere si erau asa pufoase si aratoase asa ca am zis sa incerc si eu dar de post. Stiti cum au iesit?? Foarte buneeeeeeee.....Trebuie sa si repet reteta ca prea ne-au placut !!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1/2 cana bere
  • circa 3/4 cana apa minerala
  • 50 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 4-5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu bere(de post ):

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.

Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.

Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).

Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul, berea, esenta si sarea.

Punem drojdia dizolvata si incepem procesul de framantare.

Turnam cate putina apa minerala calduta pana aluatul este legat, nelipicios si il putem manevra cu usurinta.

La final adaugam uleiul si mai framantam cam 5 minute.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald sa isi dubleze volumul


Dupa ce a dospit suficient, rupem bucatele, intindem cu sucitorul foi nu prea subtirele.

Decupam cu un pahar mai mare, iar pe mijloc cu un paharel mai mic sa obtinem niste inele (sau le puteti da alta forma).

Intr-o tigaie incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti rand pe rand.


Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le pudram cu zahar.

Se pot servi simple, cu dulceata sau ciocolata topita.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu bere(de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

03.05.2014, 20:05

Multumesc Lucy.

Bya Ralu 1

25.07.2014, 23:35

cred ca sunt super nu am mai facut cu bere

Rocsi 1

27.07.2014, 13:34

Ies super faine Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post