Gogosi cu bere(de post )

de Rocsi in Dulciuri, 19 Apr 2013 | 5803 vizualizari

 

Gogosile la noi in post sunt nelipsite. Acum ceva timp, nu mai stiu unde exact, vazusem eu o reteta de gogosi cu bere si erau asa pufoase si aratoase asa ca am zis sa incerc si eu dar de post. Stiti cum au iesit?? Foarte buneeeeeeee.....Trebuie sa si repet reteta ca prea ne-au placut !!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1/2 cana bere
  • circa 3/4 cana apa minerala
  • 50 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 4-5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu bere(de post ):

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).
Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul, berea, esenta si sarea.
Punem drojdia dizolvata si incepem procesul de framantare.
Turnam cate putina apa minerala calduta pana aluatul este legat, nelipicios si il putem manevra cu usurinta.
La final adaugam uleiul si mai framantam cam 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald sa isi dubleze volumul

Dupa ce a dospit suficient, rupem bucatele, intindem cu sucitorul foi nu prea subtirele.
Decupam cu un pahar mai mare, iar pe mijloc cu un paharel mai mic sa obtinem niste inele (sau le puteti da alta forma).
Intr-o tigaie incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti rand pe rand.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le pudram cu zahar.
Se pot servi simple, cu dulceata sau ciocolata topita.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu bere(de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Rocsi 1

03.05.2014, 20:05

Multumesc Lucy.

Bya Ralu 1

25.07.2014, 23:35

cred ca sunt super nu am mai facut cu bere

Rocsi 1

27.07.2014, 13:34

Ies super faine Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!