Gogosi cu ciocolata - Doughnuts

de Miha in Dulciuri, 22 Aug 2012 | 3801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina
  • 1 ou
  • 1 cana kefir
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt
  • 75 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala confiata
  • 1/2 lingurita sare
  • crema de ciocolata (Finetti, Nutella)
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata - Doughnuts:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina.



Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul.



Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, drojdia, sarea si kefirul. Incepem sa amestecam usor, apoi treptat adaugam laptele amestecat cu unt si zahar. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.



Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Framantam putin aluatul, sa iasa aerul din el, apoi il intindem pe masa presarata cu putina faina, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Taiem cercuri cu o forma de biscuiti sau cu un pahar, apoi cu o forma rotunda mai mica, decupam mijlocul cercului mare. Aluatul ramas il framantam din nou si repetam operatiunea.



Mai lasam putin pe masa, sa creasca, apoi se prajesc in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant.



Incalzim putin crema de ciocolata, sa devina fluida. Luam fiecare gogoasa, o trecem prin ciocolata, punem pe un platou, apoi presaram cu bombonele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata - Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

-Miti- 1

24.08.2012, 23:31

mi-a trebuit sa ma uit la ora asta la gogosi

cocineraviajera 1

09.09.2012, 18:08

Grozav de pufoase si bune

Ligia Bxl 1

04.10.2012, 14:44

bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi