Sos de caramel

de VanessaAli in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 6570 vizualizari

 

Am o perioada de manie a caramelului :))) Am facut acum o gramada de prajituri cu aceasta aroma pe care urmeaza sa le postez, dar mai intai o sa va spun o reteta simpla si de baza a caramelului. Acesta e gustul original, un sos foarte bun pe care iti vine sa-l mananci gol cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 350 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.


Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :))


Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar , dupa care oprim focul si lasam la racit.


Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.Asta e tot! Simplu,nu?


Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))


Pofta buna!


TIPS-URI

1

Acest sos de caramel este foarte bun pentru a decora o prajitura (cum am facut eu).Asteptati doar cateva minute dupa ce l-ati luat de pe foc si dupa il puteti folosi.

2

In poza e doar o treime din caramelul rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.06.2015, 20:39

preferatul meu

Rocsi 1

29.06.2015, 22:04

Un sos foarte bun si merge la multe deserturi!

VanessaAli 1

29.06.2015, 23:18

Multumesc tuturor! E si preferatul meu de acum. Si ai dreptate Rocsi, merge la chiar multe deserturi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort