"Poale-n brau"

de Geanina87 in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 5314 vizualizari

 

Saptamana trecuta am fost la parintii mei si...ghiciti, cu ce m-a servit mama? Offff!!! e asa de greu? Bine, va spun eu: cu placinta "Poale-n brau"! E grozava atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte batut ;) As putea spune ca e placinta copilariei mele si v-o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 120 g zahar
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g branza
  • 80 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri gris
  • esenta de rom
  • 1 ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Poale-n brau":

Aluat: Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana groasa) si lasam la loc cald 15 minute.


Cernem faina si facem o gaura in mijloc in care punem maiaua crescuta( compozitia de drojdie). Separat, mixam ouale cu zaharul,laptele si coaja de portocala si adaugam peste faina.Punem praful de sare si untul si framantam bine aluatul. Il acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora.


Umplutura: Stafidele se stropesc cu esenta de rom si se lasa 10 minute,dupa care le amestecam cu branza, ouale, smantana, zaharul, grisul si restul de esenta de rom.


Luam cate o bucata din aluat, intindem o foaie, o taiem in patrate si in mijloc punem cate putina umplutura. Ridicam colturile si le lipim, astfel incat sa nu iasa branza. Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 30-35 min pana cand se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Poale-n brau"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Geanina87 1

20.07.2013, 23:17

Multumesc,Dia!

Rahela Velicu 1

06.02.2016, 11:34

bunatate!

Geanina87 1

06.02.2016, 12:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Placinta rasucita cu branza