Budinca de paste cu ricotta si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 15 Noi 2011 | 2139 vizualizari

 

acasa cand eramfaceamdes aceste paste, dar cu branzica proaspata de vaci...aicie atrebuit sainlocuiesc branzica, si cea mai apropiata de ca de acasa e ricotta...gustul e tot unul excelent...si plusul de ciocolata le-a facut si mai bune....

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste maruntele
  • 250 g ricotta
  • 150 g stafide
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de zahar 
  • dupa gust vanilie
  • 50 g ciocolata cu lapte razuita
  • Coaja de lamaie si portocala rasa
  • Esenta de rom  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu ricotta si stafide:

Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele.



Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga coaja de lamaie si portocala si ouale, se omogenizaza totul foarte bine. Se scurg pastele si se trec sub un jet rapid de apa rece sa nu fie fierbinti cand le puneti peste ricotta. Se scurg bine stafidele si se pun si ele. Se rade ciocolata peste compozitie si cu o spatula se amesteca bine totul. Se toarna compozitia intr-un bol sau tava si se da la cuptor la 180 grade pana se leaga bine compozitia. Se poate coace si la microunde. Eu am folosit un bol rotund, astfel a iesit ca o cupola, dupa ce am rasturnat-o pe platou. Se lasa cateva minute sa se domoleasca si se pudreaza cu zahar, apoi se poate taia felii si servi.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

16.11.2011, 09:14

nimic nu functioneaza fara net draga mea
sa speram ca o sa ne "vedem" mai des acuma

Cris2711 1

16.11.2011, 11:23

pentru mine cu stafide va rog

mena29 1

16.11.2011, 21:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza cu vanilie si portocala