Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 3217 vizualizari

 

Nu sunt fan gogoși, dar astea-mi plac la nebunie. Sunt pline, pufoase și nu sunt seci dacă renunțați la umplutura de ciocolată. Aluatul se prepară extrem de ușor și este o reală plăcere să lucrezi cu el.

Știați că prima rețetă de gogoși tipărită poate fi găsită într-o carte de bucate englezească din anul 1803? Totuși, se pare că acestea erau des consumate pe vremea romanilor, în secolul al II-lea î.Hr., când se numeau globuli.

Gogoșile mele însă, sunt făcute după o rețetă de-a lui Gordon Ramsay. Și pentru că au ieșit delicioase, am tradus-o ca să vă bucurați și voi de acest desert minunat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay):

Se pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește



Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.



Puneți restul de lapte din nou pe foc și adaugați untul. incalzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.



Faina și sarea se cern intr-un castron incapator și se face un loc in mijloc unde vom adauga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.



Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.



Intre timp se face crema de ciocolata. pune smantana pe foc și se adauga mierea.



Cand smantana s-a incalzit se adauga untul și ciocolata.



Se amesteca bine pana la omogenizare.



Intorcandu-ne la aluat, cand acesta a crescut se framanta din nou.



Se intinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari.



Se așeaza fiecare pe hartie de copt și se mai lasa sa dospeasca circa 30 de minute.



Uleiul se incinge, apoi se reduce focul.



Se coc pe ambele parți pana cand devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gatite.



Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tavalesc prin zahar și pudra de malț ( eu nu am avut, așa ca am folosit scorțișoara ).



Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolata. Pentru asta vom folosi poșul.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:50

Panacris 1

04.07.2015, 09:52

Rita Ilies 1

17.07.2015, 13:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu inima de cocos