Gogosi cu Finetti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 21458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat
  • finetti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu Finetti:

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii,pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!


Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc.(am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama).Se frig in ulei incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar din belsug!Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

22.05.2010, 18:20

ma bucur ca ati inavtat o tehnica noua!o sa mai incrc si alte umplaturi

adry88 1

07.07.2011, 16:44

tare bune

Gabytza27 1

03.09.2012, 13:42

Ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase