Gogosi cu Finetti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 20783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat
  • finetti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu Finetti:

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii,pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!


Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc.(am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama).Se frig in ulei incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar din belsug!Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

22.05.2010, 18:20

ma bucur ca ati inavtat o tehnica noua!o sa mai incrc si alte umplaturi

adry88 1

07.07.2011, 16:44

tare bune

Gabytza27 1

03.09.2012, 13:42

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe