Gogosi cu gem

de Ubulika in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 8880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte cald
  • 50 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat'
  • 1 esenta lamaie sau portocale
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 500 g faina
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem:

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un prosop, intr-un loc cald. Am lasat la dospit 1h 30 min..se poate si mai mult.

Intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei cani,taiem cerculete,se pune pe fiecare putina  dulceata si se acopera apoi cu alt cerculet.Le lasam 30 minute la odihnit.

Se prajesc in ulei incins. Am facut cateva forme de inimioare pt Valentine:)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sanda s 1

18.02.2012, 21:04

imi plac gogosi sub orice forma si cu orice fel de combinatii

Ubulika 1

19.02.2012, 08:19

Bya Ralu 1

08.10.2012, 15:03

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosele pufoase umplute cu gem