Portofele cu gem de prune

de Alexandra0204 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600g faina
  • apa calduta
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 100g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • Ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu gem de prune:

Se cerne faina intr-un lighean,intr-o cana se pune drojdia ,apa calduta, zaharul si o lasi pana se dizolva drojdia dupa care o pui peste faina impreuna cu untul topit,apa si se farmanta , apoi se acopera si se lasa la dospit 15-20 min la caldura.


Cand aluatul a crescut se portioneaza(mie mi-au iesit 8 bilute de aluat) se intind bucati rotunde cat de subtire se poate dar nu exagerat se umplu cu o lingura de gem ,se suprapun si se "sigileaza" cu furculita pe care o dai putin prin faina ca sa nu se prinda aluatul de ea.Se pune la incins uleiul si se rumenesc pe ambele parti. Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

13.05.2014, 10:33

Pushaa 1

13.05.2014, 11:06

Nicole28 1

13.05.2014, 13:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem