Savarine cu pesmet

de retete bune in Prajituri, 6 Mar 2015 | 2177 vizualizari

 

Foarte ,foarte bune! E cea mai buna reteta de Savarine pe care o am si o fac cu drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 varf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr gem capsuni
  • SIROP
  • 50 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1-2 lingurite esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un bol amestecam faina, pesmetul, sarea si lamaia razalita pe care le adaugam peste galbenusuri alternativ cu albusurile, amestecand doar de jos in sus usor cu o spatula. Se toarna compozitia in forme sau in tava de briose, eu in tava le-am facut si se coace 20-25 minute. Dupa ce s-au copt le lasam la racit dupa care le scoatem usor si se pun pe un platou.


Intre timp caramelizam zaharul pt sirop pe care il stingem cu 300 ml apa si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele cat timp este cald siropul, apoi le punem pe un platou iar daca a mai ramas sirop il punem la baza savarinelor. Cantitatea de sirop este astfel aleasa incat ele sa fie zemoase fara ca totusi sa pluteasca in lichid. Le punem la frigider pt cel putin doua ore.


Inainte de servire se bate bine frisca. Se taie un capacel din savarina si scobim usor in savarina pt a umple locul ramas cu putin gem si pe urma se adauga frisca si punem capacelul deasupra, pe care il puteti orna cu doriti, cu frisca sau gem :)


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

dantes 1

07.03.2015, 09:47

Delicioase!

mihaelar63 1

08.03.2015, 01:18

Interesant . Trebuie sa incerc

monik80 1

18.03.2015, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Savarine