Savarine cu pesmet

de retete bune in Prajituri, 6 Mar 2015 | 1608 vizualizari

 

Foarte ,foarte bune! E cea mai buna reteta de Savarine pe care o am si o fac cu drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 varf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr gem capsuni
  • SIROP
  • 50 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1-2 lingurite esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un bol amestecam faina, pesmetul, sarea si lamaia razalita pe care le adaugam peste galbenusuri alternativ cu albusurile, amestecand doar de jos in sus usor cu o spatula. Se toarna compozitia in forme sau in tava de briose, eu in tava le-am facut si se coace 20-25 minute. Dupa ce s-au copt le lasam la racit dupa care le scoatem usor si se pun pe un platou.


Intre timp caramelizam zaharul pt sirop pe care il stingem cu 300 ml apa si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele cat timp este cald siropul, apoi le punem pe un platou iar daca a mai ramas sirop il punem la baza savarinelor. Cantitatea de sirop este astfel aleasa incat ele sa fie zemoase fara ca totusi sa pluteasca in lichid. Le punem la frigider pt cel putin doua ore.


Inainte de servire se bate bine frisca. Se taie un capacel din savarina si scobim usor in savarina pt a umple locul ramas cu putin gem si pe urma se adauga frisca si punem capacelul deasupra, pe care il puteti orna cu doriti, cu frisca sau gem :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

dantes 1

07.03.2015, 09:47

Delicioase!

mihaelar63 1

08.03.2015, 01:18

Interesant . Trebuie sa incerc

monik80 1

18.03.2015, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu crema de lamaie