Gogosi cu gem de citrice

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 7150 vizualizari

 

Nu numai copiii se ling pe degete

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem de citrice:

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.


Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.


Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.


Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.

Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.


Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Oana 1

20.05.2009, 23:46

Miha, eu fac sigur maine! Am zis! Cate gogosi ies din cantitatea asta? ca am musafiri si vreau sa ne ajunga E aceeasi reteta ca la gogosile alea rotunde?

ANCA 1

21.05.2009, 10:31

oana, ma fac musafirul tau azi!!! am zis!!

Miha 1

21.05.2009, 12:31

Nu stiu cate bucati ies,ca nu le-am numarat niciodata.Si chiar de-as fi vrut n-as fi avut cum,ca aveam niste pofticiosi in coasta.

Din punctul meu de vedere ies destule.Daca-l intrebi pe Robert,niciodata nu-s de ajuns.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficat de pui prajit la tigaie
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR 7

ieri la 22:08

Cornulete din albusuri

de oanapl 6

ieri la 21:59

Saratele cu sos pesto si cascaval

de oanapl 6

ieri la 21:20

Prajitura de post cu dovleac

de Lau 9

ieri la 21:12

Mancare de cartofi

de Bunica 7

ieri la 18:43

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu vin alb