Gogosi cu gem de citrice

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 5425 vizualizari

 

Nu numai copiii se ling pe degete

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem de citrice:

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.


Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.


Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.


Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.

Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.


Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Oana 1

20.05.2009, 23:46

Miha, eu fac sigur maine! Am zis! Cate gogosi ies din cantitatea asta? ca am musafiri si vreau sa ne ajunga E aceeasi reteta ca la gogosile alea rotunde?

ANCA 1

21.05.2009, 10:31

oana, ma fac musafirul tau azi!!! am zis!!

Miha 1

21.05.2009, 12:31

Nu stiu cate bucati ies,ca nu le-am numarat niciodata.Si chiar de-as fi vrut n-as fi avut cum,ca aveam niste pofticiosi in coasta.

Din punctul meu de vedere ies destule.Daca-l intrebi pe Robert,niciodata nu-s de ajuns.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura deosebita cu foi si nuca