Gogosi cu iaurt

de epurasha2bb in Dulciuri, 20 Apr 2010 | 77135 vizualizari

 

dupa o reteta a Laurei Laurentiu imbogatita cu un sfat de a adauga iaurt in loc de lapte de la Mihai de pe ardei:)
link catre sursa
http://www.ardei-iute.ro/forum/dulciuri-cu-imagini/crofne

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina, 
  • 1/2 ceasca de lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 50 de grame de unt topit
  • 1 pliculet de zahar vanilat 
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Galbenusurile frecate cu  zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana.

Aluatul se lasa la cald acoperit cu unservet curat sa se dospeasca intr-un castron uns cu ulei.

Cand si-a dublat volumul se intinde o foaie subtire si se decupeaza discuri sau inimioare ,ineluse , ce forme vreti la gogosi.

Apoi se lasa iar sa creasca cam 30 de minute dupa care se prajesc in ulei incins din belsug  si se scurg de ulei pe servet absorbant.Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc  calde.

O parte din ele le-am facut sub forma de suluri rasucite si umplute cu gem de capsuni.Au avut mare succes in familie si am fost si eu in sfarsit multumita de gogosile ce am facut !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

22.04.2010, 16:18

Anastasia,mai pune un 5langa 3,atata as vrea eu sa slabesc,sa arat ca pe vremea cand mi se spunea ca arat ca o balerina succes in continuare

epurasha2bb 1

23.04.2010, 08:45

eu as vrea sa dau 15 kg !dar cu voi ce ma fac? ca rasul cica ingrasa!

Anastasia 1

23.04.2010, 09:50

(ca rasul cica ingrasa! ) na ca de asta inca n-am auzit , oare are justa valoare ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Branzoici