Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
dupa o reteta a Laurei Laurentiu imbogatita cu un sfat de a adauga iaurt in loc de lapte de la Mihai de pe ardei:)
link catre sursa
http://www.ardei-iute.ro/forum/dulciuri-cu-imagini/crofne
Galbenusurile frecate cu zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana.
Aluatul se lasa la cald acoperit cu unservet curat sa se dospeasca intr-un castron uns cu ulei.
Cand si-a dublat volumul se intinde o foaie subtire si se decupeaza discuri sau inimioare ,ineluse , ce forme vreti la gogosi.
Apoi se lasa iar sa creasca cam 30 de minute dupa care se prajesc in ulei incins din belsug si se scurg de ulei pe servet absorbant.Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde.
O parte din ele le-am facut sub forma de suluri rasucite si umplute cu gem de capsuni.Au avut mare succes in familie si am fost si eu in sfarsit multumita de gogosile ce am facut !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult