Gogosi cu iaurt si ciocolata

de Miha in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 18400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosi:
  • 100 ml lapte
  • 350 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • ~800 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul .


Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.


Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.


Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.


Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.


Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar.


Se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ramo81 1

27.04.2010, 20:58

Arata bine!!!

ela 1

04.05.2010, 23:56

o gogoasa as vrea

flor 1

19.02.2011, 12:29

Spune-mi te rog daca se lasa gogosile la crescut inainte de prajire?tare vreau sa le fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake OREO