Gogosi cu Nutella sau dulceata

de aura78 in Dulciuri, 8 Mar 2014 | 834 vizualizari

 

SIMPLI DE FACUT SI DELICIOSI

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 75 g drojdie
  • 1/2 pahar de anason sau rom
  • 100 g unt sau daca nu ai 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 2 pahare lapte
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie netratata
  • 750 g faina 
  • nutella
  • dulceata de care preferi ( eu am flosit de smochine ) 
  • zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu Nutella sau dulceata:

Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina ,putin cate putin si un vf de cutit de sare .

Lasa aluatul la dospit aproximativ 30 de minute ,sau pana cand vezi ca a dublat volumul la un loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intinde aluatul lasand 2 cm de grosime .Cu un pahar sau cu un cerc pentru taiat pasta cu o circumferinta de 7 - 8 cm ,taie aluatul ,formand astfel gogosii.


Acopera-i cu un prosop de bucatarie si lasa-i la dospit timp de o ora .

Intr-o tigaie pune ulei de masline ,la incalzit.Cand este cald bine ( 170 grade ,aproximativ ) ,pune gogosii .Intoarce-i de pe o parte pe alta .

Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci cu un sac de patiseria ,umple gogosii cu nutella sau dulceata .

Deasupra pune zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Poti folosi dulceata care preferi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Nutella sau dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

08.03.2014, 22:14

Servesc si eu

elucubratiiculinare 1

08.03.2014, 22:36

servesc si eu

MotanLaOale 1

09.03.2014, 00:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi simple