Gogosi cu scortisoara

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 4723 vizualizari

 

Ceva dulce si aromat pentru weekend :)

Sa aveti un sfarsit de saptamana insorit!!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 3 lg ulei
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 700 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  •  
  • 100 g zahar tos
  • 50 g  zahar pudra
  • 1 lingura scortisoara
  •  
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu scortisoara:

Aluat:



Manual:

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.



Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.



La masina de paine:



In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).


Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti. Se intind in foi de 2-2,5 cm grosime din care se decupeaza cerculete mici sau din aluat se modeleaza bilute. Se lasa pe masa 10 minute pentru a se odihni.



Intr-un ceaun se pune aprox 500 ml ulei si se incinge bine. Se pun cerculetele in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe sevetele absorbante, apoi se trec prin amestecul de zahar si scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MIUTA 1

13.11.2011, 19:01

Super reteta arata tare bine

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 06:39

ce bine arata

kytz 1

06.02.2017, 04:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi economice