Gogosi cu scortisoara

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 8371 vizualizari

 

Ceva dulce si aromat pentru weekend :)

Sa aveti un sfarsit de saptamana insorit!!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 3 lg ulei
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 700 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  •  
  • 100 g zahar tos
  • 50 g  zahar pudra
  • 1 lingura scortisoara
  •  
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu scortisoara:

Aluat:

Manual:
Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

 La masina de paine:

In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti. Se intind in foi de 2-2,5 cm grosime din care se decupeaza cerculete mici sau din aluat se modeleaza bilute. Se lasa pe masa 10 minute pentru a se odihni.

Intr-un ceaun se pune aprox 500 ml ulei si se incinge bine. Se pun cerculetele in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe sevetele absorbante, apoi se trec prin amestecul de zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosi