Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Lavinia in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 3091 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Mie imi plac mai mult decat cei prajiti :) Sunt pufosi si foarte deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaci praspata
  • 3 oua
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie(optional)
  • cca 7 linguri de pesmet (cat sa fie o compozitie usor de modelat)

Pentru "tavalit" papanasii:

  • 50 g unt
  • 5-6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor


Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare.Separat intr-o tigaie calim pesmetul cu untul pana acesta devine auriu apoi adaugam zaharul si oprim focul.

Branza de vaci(bine scursa) o amestecam cu ouale ,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam pesmetul in ploaie si omogenizam bine compozitia.

Formam bile nici prea mari nici prea mici si le punem la fiert in apa cu sare(cand apa incepe sa clocoteasca).

Lasam papanasii la fiert pana se ridica la suprafata apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii tavalim prin pesmetul amestecat cu zahar.

Se servesc fierbinti alaturi de smantana si dulceata.

Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lavinia 1

24.04.2013, 10:09

Multumesc

palpabil 1

25.04.2013, 21:57

este cam dietetic dar destul de buni

Lavinia 1

25.04.2013, 22:08

Multumesc
Da ,e o varianta ceva mai sanatoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)