Prajitura romburi dulci

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 3816 vizualizari

 

Totul a pornit de la niste nuca macinata,ramasa de la macinici .A,sa nu uit si mica mea tavita.Avand deja 1 ingredient si un recipient,de aici in colo a fost floare la ureche.....iar bat campii,dar zau ca-mi place.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 20 g nuca macinata
  • 20 g merisoare taiate marunt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 20 g zahar brun
  • 1 lingura smantana
  • Crema
  • 200 ml smantana mai groasa,20% grasime
  • 100 g crema finetti
  • 10 g gelatina
  • 30 g zahar farin
  • aschii de ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura romburi dulci:

Blat:


Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu miscari lente de jos in sus.La final adaugam nuca,merisoarele si faina si omogenizam compozitia.Tapetam o tavita cu hartie de copt,23/15 cm,turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca


Crema :


Smantana impreuna cu zaharul farin o mixam bine,nu trebuie sa devina frisca,doar sa se topasca bine zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam crema finetti si omogenizam bine.Gelatina o hidratam cu apa rece,apoi pe baie de abur pana devine lichida.Incorporam gelatina in crema,adaugam aschii de ciocolata si amestecam bine.


Asamblare:


Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara asezam blatul apoi turnam crema,deasupra presaram aschii de ciocolata.Dam tava la frigider pentru 1 ora.Cand crema s-a intarit,portionam prajitura folosind un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura romburi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

15.03.2014, 08:10

delicioasa

Lavinia 1

15.03.2014, 09:21

gustoase romburile

Bya Ralu 1

15.03.2014, 16:38

buna praji

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu nuca si smantana