Prajitura romburi dulci

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 6614 vizualizari

 

Totul a pornit de la niste nuca macinata,ramasa de la macinici .A,sa nu uit si mica mea tavita.Avand deja 1 ingredient si un recipient,de aici in colo a fost floare la ureche.....iar bat campii,dar zau ca-mi place.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 20 g nuca macinata
  • 20 g merisoare taiate marunt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 20 g zahar brun
  • 1 lingura smantana
  • Crema
  • 200 ml smantana mai groasa,20% grasime
  • 100 g crema finetti
  • 10 g gelatina
  • 30 g zahar farin
  • aschii de ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura romburi dulci:

Blat:

Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu miscari lente de jos in sus.La final adaugam nuca,merisoarele si faina si omogenizam compozitia.Tapetam o tavita cu hartie de copt,23/15 cm,turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca

Crema :

Smantana impreuna cu zaharul farin o mixam bine,nu trebuie sa devina frisca,doar sa se topasca bine zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam crema finetti si omogenizam bine.Gelatina o hidratam cu apa rece,apoi pe baie de abur pana devine lichida.Incorporam gelatina in crema,adaugam aschii de ciocolata si amestecam bine.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara asezam blatul apoi turnam crema,deasupra presaram aschii de ciocolata.Dam tava la frigider pentru 1 ora.Cand crema s-a intarit,portionam prajitura folosind un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura romburi dulci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca