Gogosi cu smantana

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 36195 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la mama mea :),sunt foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf sare
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 ceasca de lapte cald
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu smantana:

Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul ingredientelor, se framanta bine apoi se tine coca la caldura acoperita pentru 1 ora la crescut.

Dupa ce a crescut se mai framanta putin pentru a scoate aerul din coca apoi se intinde o foaie  mai grosuta pe o planseta si se fac rondele cu un pahar sau o ceasca. Se lasa rondelele sa mai creasca putin. Dupa ce au crescut se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au prajit se pudreaza cu zahar si dupa dorinte se pot umple cu o seringa cu gem sau nutella.

TIPS-URI

1

inauntru au gaura si se pot umple cu gem sau nutella

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

31.07.2013, 11:02

multumesc fetele ptr aprecieri

Ligia Bxl 1

31.07.2013, 11:03

Sidy eu zic ca si pe canicula merge cu o cafea

tanyapatap 1

25.04.2014, 18:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi berlineze