Placinta dobrogeana 2

de ianculubita in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 1778 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta placinta,ne-a placut (mai ales mie)foarte mult,asa ca am repetat-o dar cu ceva modificari;ia priviti cum m-am jucat eu ieri!!

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de placinta
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 500g cas indulcit de capra(putin sarat)
  • 10oua
  • 300g smantana
  • 1pachet de unt topit
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana 2:

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu restul pana s-a acoperit fundul vasului,ungem cu unt deasupra.

Pentru ca am avut umplutura mai multa si au ramas si foi,am uns o foaie cu unt,am indoit-o,la fel am uns-o,am pus umplutura,am rulat-o si am pus ruloul(fiind mai mic)peste rulourile din vas,puse unul langa altul,am acoperit golurile si am lasat la cuptor,fiind mai groasa,1h;

cu putin timp inainte de a fi gata,scoatem vasul,amestecam restul de 3oua cu smantana si putina sare,punem deasupra si mai lasam 10-15min.

Dupa ce s-a racit,scoatem,pudram,taiem si servim.

 

TIPS-URI

1

se poate pune,bineinteles si in tava mare de placinta dar eu am ales varianta asta suprapusa,pentru o schimbare

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.08.2013, 15:55

gustoasa

Teo 1

26.08.2013, 22:37

din nou ''bravo''Lubita! imi place ,te urmaresc!

ianculubita 1

27.08.2013, 13:59

multumesc Teo,multumesc tuturor care ma urmaresc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L