Placinta dobrogeana 2

de ianculubita in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 2017 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta placinta,ne-a placut (mai ales mie)foarte mult,asa ca am repetat-o dar cu ceva modificari;ia priviti cum m-am jucat eu ieri!!

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de placinta
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 500g cas indulcit de capra(putin sarat)
  • 10oua
  • 300g smantana
  • 1pachet de unt topit
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana 2:

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu restul pana s-a acoperit fundul vasului,ungem cu unt deasupra.


Pentru ca am avut umplutura mai multa si au ramas si foi,am uns o foaie cu unt,am indoit-o,la fel am uns-o,am pus umplutura,am rulat-o si am pus ruloul(fiind mai mic)peste rulourile din vas,puse unul langa altul,am acoperit golurile si am lasat la cuptor,fiind mai groasa,1h;


cu putin timp inainte de a fi gata,scoatem vasul,amestecam restul de 3oua cu smantana si putina sare,punem deasupra si mai lasam 10-15min.


Dupa ce s-a racit,scoatem,pudram,taiem si servim.

 

TIPS-URI

1

se poate pune,bineinteles si in tava mare de placinta dar eu am ales varianta asta suprapusa,pentru o schimbare

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.08.2013, 15:55

gustoasa

Teo 1

26.08.2013, 22:37

din nou ''bravo''Lubita! imi place ,te urmaresc!

ianculubita 1

27.08.2013, 13:59

multumesc Teo,multumesc tuturor care ma urmaresc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana