Placinta dobrogeana 2

de ianculubita in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 1895 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta placinta,ne-a placut (mai ales mie)foarte mult,asa ca am repetat-o dar cu ceva modificari;ia priviti cum m-am jucat eu ieri!!

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de placinta
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 500g cas indulcit de capra(putin sarat)
  • 10oua
  • 300g smantana
  • 1pachet de unt topit
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana 2:

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu restul pana s-a acoperit fundul vasului,ungem cu unt deasupra.


Pentru ca am avut umplutura mai multa si au ramas si foi,am uns o foaie cu unt,am indoit-o,la fel am uns-o,am pus umplutura,am rulat-o si am pus ruloul(fiind mai mic)peste rulourile din vas,puse unul langa altul,am acoperit golurile si am lasat la cuptor,fiind mai groasa,1h;


cu putin timp inainte de a fi gata,scoatem vasul,amestecam restul de 3oua cu smantana si putina sare,punem deasupra si mai lasam 10-15min.


Dupa ce s-a racit,scoatem,pudram,taiem si servim.

 

TIPS-URI

1

se poate pune,bineinteles si in tava mare de placinta dar eu am ales varianta asta suprapusa,pentru o schimbare

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.08.2013, 15:55

gustoasa

Teo 1

26.08.2013, 22:37

din nou ''bravo''Lubita! imi place ,te urmaresc!

ianculubita 1

27.08.2013, 13:59

multumesc Teo,multumesc tuturor care ma urmaresc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana