Gogosi de post

de MIUTA in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 8339 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 linguri mari margarina Rama
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • o lingurita sare
  • un cub drojdie
  • apa minerala
  • 5 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.

Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se adauga apa minerala si se framanta atat cat sa devina un aluat elastic si foarte bine framantat.La sfarsit se adauga uleiul de masline si se framanta inca 5 minute.

Se lasa la dospit cca 30 minute.

Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie cu grosimea de un cm si se taie forme rotunde cu un pahar.

Se lasa inca 20 minute pe masa la crescut.

Se prajesc in uleiul fierbinte.

Gogosile se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau cu dulceata in functie de preferinte.

Va doresc pofta buna si merita sa incercati sa preparati  aceasta reteta delicioasa de Gogosi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

DIANA B 1

08.08.2011, 10:12

SI eu as vrea , dar sa faci cu unt cand iesim din post , da ?

DIANA B 1

08.08.2011, 10:14

@Ruxy , daca-s cu unt , nu mai sunt de post si eu ocolesc marga

mena29 1

08.08.2011, 12:23

Delicioase pentru zilele de post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post