Cozonac cu nuca si cocos

de housy in Dulciuri, 18 Sep 2010 | 4710 vizualizari

 

e prima data cand am incercat sa fac, asa ca va rog sa nu ma taxati tare pt faptul ca nu e foarte crescut:D mai am timp sa ma perfectionez. dar de gustos era.....

 

INGREDIENTE

  • faina 1 kg
  • 6 oua  +  2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 cubulete drojdie pakmaya
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 cani nuca macinata
  • 1/2 cana nuca de cocos
  • 125 gr margarina
  • putin ulei 
  • stafide aurii
  • 500-600 ml lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cocos:


ALUATUL:


drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin


am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul


l-am turnat caldut peste faina


am adaugat drojdia si m-am apucat de framantat


separat am batut galbenusurile cu esenta de vanilie


separat am batut si albusurile spuma cu un praf de sare


am adaugat galbenusurile si un pumn de stafide peste faina si am continuat cu framantatul


pe la terminarea framantatului am adaugat si albusurile si-am mai amestecat putin aluatul


coca am lasat-o in ligheanul in care am framantat, pe care l-am uns cu ulei inainte, sa nu se lipeasca aluatul dupa ce creste


l-am lasat apoi la crescut la loc caldut, fara curent, aproximativ 2-3 ore.


UMPLUTURA:


separat am batut spuma cele 2 albusuri cu 2 linguri de zahar


intr-un bol am amestecat nuca cu cocosul si cu o lingura am integrat albusul spuma


am pus si esenta de rom


compozitia gata formata am impartit-o ochiometric in 4 cu o lingura


MODALITATE:


dupa ce aluatul a crescut, l-am taiat in 4 in lighean cu un cutit


pe o platforma de lemn curatata in prealabil am presarat faina si am luat pe rand cate un sfert din aluat, l-am intins in foi cu facaletul, peste care am adaugat umplutura de nuca, apoi le-am rasucit intr-un rulou lung


doua cate doua rulourile le-am impletit si le-am pus in tava de cozonac unsa cu margarina


le-am uns cu spuma de albus


le-am presarat cu zahar tos si am pus cativa "cocosei" de nuca pentru design.


am dat la cuptorul incins


dupa aprox 40 min am intors tava in cuptor


si l-am servit cald....pentru ca asa imi era mie pofta...de cozonac cald:)


Sper ca n-am uiat sa mentionez nimic! Al meu s-a vrut pufos, doar k n-a iesit tocmai asa, din pacate. Poate aveti voi mai mult noroc !


 

TIPS-URI

1

portie pt 2 tavi de cozonac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Corinuta 1

19.09.2010, 17:17

housy 1

19.09.2010, 20:28

merci merci....serviti-va va rog !

nadina73 1

16.10.2010, 02:15

am revenit cu furcile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat