Gogosi de post

de MIUTA in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 7673 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 linguri mari margarina Rama
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • o lingurita sare
  • un cub drojdie
  • apa minerala
  • 5 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.

Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se adauga apa minerala si se framanta atat cat sa devina un aluat elastic si foarte bine framantat.La sfarsit se adauga uleiul de masline si se framanta inca 5 minute.

Se lasa la dospit cca 30 minute.

Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie cu grosimea de un cm si se taie forme rotunde cu un pahar.

Se lasa inca 20 minute pe masa la crescut.

Se prajesc in uleiul fierbinte.

Gogosile se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau cu dulceata in functie de preferinte.

Va doresc pofta buna si merita sa incercati sa preparati  aceasta reteta delicioasa de Gogosi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

DIANA B 1

08.08.2011, 10:12

SI eu as vrea , dar sa faci cu unt cand iesim din post , da ?

DIANA B 1

08.08.2011, 10:14

@Ruxy , daca-s cu unt , nu mai sunt de post si eu ocolesc marga

mena29 1

08.08.2011, 12:23

Delicioase pentru zilele de post

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post