Gogosi de post

de MIUTA in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 5890 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 linguri mari margarina Rama
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • o lingurita sare
  • un cub drojdie
  • apa minerala
  • 5 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.


Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.


Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se adauga apa minerala si se framanta atat cat sa devina un aluat elastic si foarte bine framantat.La sfarsit se adauga uleiul de masline si se framanta inca 5 minute.


Se lasa la dospit cca 30 minute.


Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie cu grosimea de un cm si se taie forme rotunde cu un pahar.


Se lasa inca 20 minute pe masa la crescut.


Se prajesc in uleiul fierbinte.


Gogosile se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau cu dulceata in functie de preferinte.


Va doresc pofta buna si merita sa incercati sa preparati aceasta reteta delicioasa de Gogosi de post.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

DIANA B 1

08.08.2011, 10:12

SI eu as vrea , dar sa faci cu unt cand iesim din post , da ?

DIANA B 1

08.08.2011, 10:14

@Ruxy , daca-s cu unt , nu mai sunt de post si eu ocolesc marga

mena29 1

08.08.2011, 12:23

Delicioase pentru zilele de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pancove de post cu dulceata de capsuni