Gogosi de post cu pudra de roscove

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Apr 2014 | 1941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie
  • pentru prajit, cca 750 ml ulei
  • pentru decorat. cca 200 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu pudra de roscove:

Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei.


Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia.


Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic.


Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea de ulei alocata aluatului.


Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de lucru infainata si decupam formele de gogosi dorite.


Preincalzim usor cuptorul (50 grade cca 15 minute), apoi il oprim.


Asezam gogosile in tava cuptorului tapetata cu un prosop curat de bucatarie (textil).


Dam tava la cuptor sa stea la caldura pana decupam toate gogosile (mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus trei tavi).


Incingem ulei intr-o cratita, scoatem prima tava din cuptor si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos.


Pentru a obtine gaura in mijlocul gogosilor secretul este sa le dati drumul in ulei invers decat au stat in tava la dospit (adica cu partea care a stat pe servetel, deasupra)


Le scoatem din ulei direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces, apoi le asezam pe platou, le pudram cu zahar pudra din belsug si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Micutza Luana 1

14.04.2014, 17:49

yamiii

Luckycake 1

14.04.2014, 19:28

buni tare

Rocsi 1

14.04.2014, 20:41

Super bune gogosile tale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post