Papillotes cu fructe si lavanda

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 2672 vizualizari

 

Un desert parfumat si foarte colorat, potrivit pentru a insoti un vin Cotes- du- Rhone.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame pepene galben
  • o banana
  • 200 grame lychee
  • 200 grame zmeura proaspata
  • 2 crengute de cimbru
  • 3 lingurite de lavanda
  • 50 grame de zahar
  • cateva frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papillotes cu fructe si lavanda:

Pentru siropul de lavanda, se dizolva zaharul in apa sau sucul de lychee (daca folositi lychee conservat) incalzit la foc mic pentru 5 minute, impreuna cu lavanda. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat.

Bananele, pepenele, lychee si zmeura se taie in bucati mici. Se taie doua patrate din hartie de copt. Se aseaza in centrul unuia dintre ele  mixul de fructe si o crenguta de cimbru si se impacheteaza laturile spre centru astfel incat fructele sa fie acoperite complet. Se procedeaza la fel si cu celalalt. Se intoarc patraturile pe partea celalata si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 210 grade Celsius. 

Se serveste cu siropul de lavanda strecurat si menta proaspata. 

TIPS-URI

1

Fructele pot fi inlocuite in functie de preferinte.

2

Cimbrul poate fi inlocuit cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papillotes cu fructe si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

11.11.2012, 18:52

interesanta reteta, cimbru cu fructe?

Satisfyyourcravings 1

11.11.2012, 19:26

Surprinzator nu? Asta mi-am dorit de la acest preparat.

Sim0na 1

12.11.2012, 12:33

Foarte interesanta combinatia ingredientelor.. dar daca are pepene galben.. cer si eu o portie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni