Gogosi din faina neagra (de post)

de T I M E A in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 3218 vizualizari

 

Sa nu va speriati de titlu ca sunt de post sau ca sunt din faina neagra. Gogosile acestea sunt atat de gustoase si pufoase incat as renunta oricand la cealalta varianta clasica cu faina alba, lapte si oua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra de grau
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 80 ml ulei
  • 350 ml apa
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din faina neagra (de post):

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.


Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.


Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.


Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.


Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.


Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.


Pudram cu zahar pudra si servim.


Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei :).


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din faina neagra (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

T I M E A 1

19.11.2012, 12:11

multumesc Criss

Sim0na 1

19.11.2012, 20:53

bune rau!! mai ai vre-una?!

T I M E A 1

19.11.2012, 22:37

Simona nu mai am nimic prea bune au fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post umplute cu mere