Gogoşi din flori de salcâm

de portiadelumina in Dulciuri, 16 Mai 2014 | 8143 vizualizari

 

Taman când primăvara se pregăteşte de plecare, chit că anul ăsta a fost capricioasă tare, omul de la ţară (dar nu numai), se înfruptă un pic din cele ale naturii combinând simplu parfumul, gustul şi culoarea. Aşa şi eu, printre picături, la propriu şi la figurat, am făcut la repezeală minunatele gogoşi din flori de salcâm, cele cu gust ce-mi aduc aminte de copilăria fără de griji.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 gr făină
  • lapte (cât să se realizez un aluat apropiat celui de clătite)
  • sare
  • esenţă vanilie
  • 6-8 ciorchini flori de salcâm
  • ulei (pentru prăjit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi din flori de salcâm:

Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm.


Se încinge bine tigaia (nu mult ulei) şi se pun la prăjit ciorchinii ce au fost daţi prin aluat. "Gogoşile" se prăjesc repede, ca şi clătitele, se scot pe hârtie pentru absorbirea surplusului de grăsime şi mai apoi se pudrează cu zahăr vanilat fiind numai bune de servit.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se pot adăuga şi altfel de esenţe, după gust, dar nu multe pentru a rămâne gustul florilor de salcâm nealterat

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:32

Aşa-i Dantes, bune şi gustoase, mulţumesc!

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:35

Ruxy, da, tu te-ai născut când sunt salcâmii înfloriţi (din câte ştiu eu) Mă bucur că ai trecut pe la mult prea simplul meu preparat şi-ţi mulţumesc pentru apreciere. Zi minunată să ai!

Ela68 1

21.05.2014, 08:45

interesanta si parfumata reteta . Daca n-as fi mancat flori de dovleac pane, as fi zis ca nu exista asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam