Gogoşi din flori de salcâm

de portiadelumina in Dulciuri, 16 Mai 2014 | 7893 vizualizari

 

Taman când primăvara se pregăteşte de plecare, chit că anul ăsta a fost capricioasă tare, omul de la ţară (dar nu numai), se înfruptă un pic din cele ale naturii combinând simplu parfumul, gustul şi culoarea. Aşa şi eu, printre picături, la propriu şi la figurat, am făcut la repezeală minunatele gogoşi din flori de salcâm, cele cu gust ce-mi aduc aminte de copilăria fără de griji.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 gr făină
  • lapte (cât să se realizez un aluat apropiat celui de clătite)
  • sare
  • esenţă vanilie
  • 6-8 ciorchini flori de salcâm
  • ulei (pentru prăjit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi din flori de salcâm:

Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm.


Se încinge bine tigaia (nu mult ulei) şi se pun la prăjit ciorchinii ce au fost daţi prin aluat. "Gogoşile" se prăjesc repede, ca şi clătitele, se scot pe hârtie pentru absorbirea surplusului de grăsime şi mai apoi se pudrează cu zahăr vanilat fiind numai bune de servit.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se pot adăuga şi altfel de esenţe, după gust, dar nu multe pentru a rămâne gustul florilor de salcâm nealterat

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:32

Aşa-i Dantes, bune şi gustoase, mulţumesc!

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:35

Ruxy, da, tu te-ai născut când sunt salcâmii înfloriţi (din câte ştiu eu) Mă bucur că ai trecut pe la mult prea simplul meu preparat şi-ţi mulţumesc pentru apreciere. Zi minunată să ai!

Ela68 1

21.05.2014, 08:45

interesanta si parfumata reteta . Daca n-as fi mancat flori de dovleac pane, as fi zis ca nu exista asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu flori de salcam