Gogoşi foarte fragede

de Ade200 in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 8333 vizualizari

 

Ia gogoaşa, neamule! Toţi ne amintim de gogoşile mamei sau bunicii din copilărie. Aveţi aici nişte gogoşi gata să le savuraţi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanillat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi foarte fragede:

Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.

Gălbenuşurile şi sarea se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste făină, se adaugă şi coaja de lămâie  şi se toarnă laptele cu gălbenuşurile. Se frământă bine cam 10 minute. Se acoperă şi se lasă la crescut să-şi dubleze volumul.

Se întinde o foaie de 2 cm grosime. Se taie cu paharul muiat în făină rondele.Aluatul dintre rondele se adună şi se întinde iar. Din ultimele rămase se fac prin răsucire cornuri.

Se lasă 30 de minute acoperite cu o cârpă  curată să crească iar. Se coc în ulei fierbinte. se verifică dacă uleiul e fierbinte, cu o bucată de aluat. Dacă se ridică la suprafaţă, e gata.

Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos, în ulei. se pune un capac, se lasă cam 3 min., se întorc şi nu se mai pune capac.

Se scot cu o spumieră, se pun pe hârtie absorbantă. se mai completează uleiul când e necesar.

Gogoşile vor fi goale înăuntru, se pot umple cu gem sau cremă de vanilie. Se pot consuma ca atare date prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Uleiul de copt se arunca.

Mie mi-au ieşit 24 de gogoşi, depinde de mărimea paharului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi foarte fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu smantana