Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

de katty in Dulciuri, 17 Ian 2018 | 5182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri ulei
    • un praf de sare
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o portocala
    • faina cat cuprinde(aproximativ 600 gr)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    crema:
    • 350 ml zeama de portocale
    • 150 ml apa
    • 4 linguri zahar
    • 1 plic budinca cu aroma de frisca
    • c oaja rasa de portocale
    • 100 gr unt
    • 150 ml frisca lichida
    200 gr gem de caise sau de portocale glazura:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 30 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale:

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine. Pe un blat bine  infainat turnam compozitia. Adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat intr-o foaie pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii pana se rumeneste usor. Coacem pe rand cele 4 foi si le lasam sa se raceasca. Intr-o craticioara cu fund dublu punem zeama de portocale, apa, zaharul si budinca si amestecam la foc mic pana se ingroase.Dam jos, punem untul si amestecam energic. Adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema sa se raceasca. Mixam frisca si o amestecam cu crema racita.  Asezam prima foaie, punem jumatate din crema de portocale, a doua foaie, gemul, a treia foaie, restulde crema si ultima foaie. Punem deasupra prajiturii un blat greu si o lasam la rece pentru cateva ore. Indepartam apoi blatul si turnam glazura facuta din ciocolata alba si frisca topite impreuna la bain marie.Lasam prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

17.01.2018, 18:56

interesanta prajiturica

Geanina87 1

18.01.2018, 10:17

Rocsi 1

18.01.2018, 19:43

Cat de mult iubesc eu prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii! Minunata este prajitura ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete in 2 culori