Gogosi ineluse

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 4994 vizualizari

 

Inspiratie Miha......si totusi nu-mi place sa fac nici gogosi si nici clatite.....cred ca de aia nici nu-mi ies bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt 65% grasime
  • 30 ml ulei
  • 1 lingura smantana 18 % grasime
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ineluse:

Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia  cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min.

Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine  si incorporam untul topit amestecat cu ulei si smantana.Framantam cca 20 min,apoi lasam la crescut cca 2 ore.Dupa ce a crescut intindem o foaie si decupam cu o forma ineluse,le lasam la crescut 10-15 min apoi le prajim in ulei bine incins.

Se scot pe un servetel sa se absoarbe surplusul de ulei,se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ineluse" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate si pufoase