Gogosi inimioara

de Adrian2016 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 246 vizualizari

 

Cand e vorba de gogosi nimic nu ne sta in cale. Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 200 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi inimioara:

Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful de sare, ouale batute, maiaua si restul de lapte si framantam bine un aluat omogen.


Se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, intindem o foaie si taiem cu forma. Intr-o tigaie adanca, incingem uleiul, dupa care reducem flacara si prajim gogosile. Le intoarcem pe rand cand s-au ridicat la suprafata si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a scapa de uleiul ramas pe ele. Le pudram cu zahar vanilat si le servim.

 

TIPS-URI

1

daca prajim gogosile la flacara mare, riscam sa le ardem.

2

foaia de aluat trebuie sa aiba 1-2 cm grosime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi inimioara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

miki_a 1

27.01.2017, 04:18

Inimioară, Inimioară....tu mă faci ca să mă doară.... !!! Succes, Adi!

oanapl 1

27.01.2017, 14:01

Ce frumusele sunt!

Adrian2016 1

28.01.2017, 11:49

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase