Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 664 vizualizari

 

Pufoase si delicioase. Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 gr de unt la temp. camerei
  • 1 pl de drojdie uscata
  • 2 pl de zahar vanilat cu aroma de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 2 ciocolate mari
  • ornamente
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata:

Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem faina, oul, zaharul si untul. Cand este gata maiaua, o punem peste faina si framantam un aluat omogen.


Lasam aluatul sa-si dubleze cantitatea. Cand este gata, intindem o foaie potrivit de groasa sau doua, cum va este mai usor si, cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare, taiem cercuri. In mijlocul fiecarui cerc, mai facem un cerc mai mic, cu ajutorul unui dop de sticla.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem formele obtinute si le mai lasam sa creasca timp de cateva minute. Introducem tava la cuptor, la temperatura de 190 de grade C, timp de 15 minute. Se lasa la racit cand sunt gata si le glazuram cu ciocolata topita in prealabil si le ornam dupa bunul plac. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aluatul pare prea dur, mai adaugam putin lapte la framantat.

2

daca este prea lipicios, ne mai infainam mainile la framantat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

27.01.2017, 23:16

Arata grozav!

reisnaor_2006 1

28.01.2017, 11:17

multumesc tuturor

mihaelar63 1

09.02.2017, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Biluţe de ciocolată