Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 4939 vizualizari

 

Pufoase si delicioase. Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 gr de unt la temp. camerei
  • 1 pl de drojdie uscata
  • 2 pl de zahar vanilat cu aroma de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 2 ciocolate mari
  • ornamente
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata:

       Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem faina, oul, zaharul si untul. Cand este gata maiaua, o punem peste faina si framantam un aluat omogen.

       Lasam aluatul sa-si dubleze cantitatea. Cand este gata, intindem o foaie potrivit de groasa sau doua, cum va este mai usor si, cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare, taiem cercuri. In mijlocul fiecarui cerc, mai facem un cerc mai mic, cu ajutorul unui dop de sticla.

        Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem formele obtinute si le mai lasam sa creasca timp de cateva minute. Introducem tava la cuptor, la temperatura de 190 de grade C, timp de 15 minute. Se lasa la racit cand sunt gata si le glazuram cu ciocolata topita in prealabil si le ornam dupa bunul plac. Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aluatul pare prea dur, mai adaugam putin lapte la framantat.

2

daca este prea lipicios, ne mai infainam mainile la framantat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca