Gogosi pripite

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 1458 vizualizari

 



Ca la bucatarasi acasa
Poate nu o sa va vina sa credeti, dar este prima data cand fac gogosi. :“> Am mai zis si alta data, unul din motivele pentru care ador acest site, este faptul ca te provoaca sa incerci ce nu ai mai incercat, sa iti pui imaginatia la treaba, sa darami niste bariere pe care singur ti le-ai impus ( nu am facut gogosi pana acum, pentru ca mi se pareau greu de facut, inca nu mi-am schimbat in totalitate parerea… :P). Am gasit  reteta intr-o revista si am zis sa o incerc. Initial, nu am vrut sa schimb nimic, dar nu mi-a iesit aluatul cum trebuie si am adaugat lapte si evident ca nu eram eu daca nu puneam seminte de chia...  ;)) Mai am de lucru la aspect, dar la gust sunt bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri seminte de chia
  • ulei pentru prajit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pripite:



Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Lasam sa se racoreasca 5-10 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Pentru ca a iesit aluatul cam gros, am adaugat 200 ml de lapte caldut. Amestecam, adaugam semintele de chia si omogenizam bine. Incingem uleiul intr-o tigaie inalta si adaugam cate o lingura de aluat.


Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar pudra si scortisoara. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pripite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bucataras Diana 1

22.01.2017, 20:59

Te astept cu drag, Rocsi

diaconta 1

22.01.2017, 22:05

se fac repejor repejor si se mananca la fel de repede bravo Lady

Rahela Velicu 1

23.01.2017, 11:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase(facute cu lingura)