Gogosi pripite

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 515 vizualizari

 



Ca la bucatarasi acasa
Poate nu o sa va vina sa credeti, dar este prima data cand fac gogosi. :“> Am mai zis si alta data, unul din motivele pentru care ador acest site, este faptul ca te provoaca sa incerci ce nu ai mai incercat, sa iti pui imaginatia la treaba, sa darami niste bariere pe care singur ti le-ai impus ( nu am facut gogosi pana acum, pentru ca mi se pareau greu de facut, inca nu mi-am schimbat in totalitate parerea… :P). Am gasit  reteta intr-o revista si am zis sa o incerc. Initial, nu am vrut sa schimb nimic, dar nu mi-a iesit aluatul cum trebuie si am adaugat lapte si evident ca nu eram eu daca nu puneam seminte de chia...  ;)) Mai am de lucru la aspect, dar la gust sunt bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri seminte de chia
  • ulei pentru prajit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pripite:



Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Lasam sa se racoreasca 5-10 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Pentru ca a iesit aluatul cam gros, am adaugat 200 ml de lapte caldut. Amestecam, adaugam semintele de chia si omogenizam bine. Incingem uleiul intr-o tigaie inalta si adaugam cate o lingura de aluat.


Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar pudra si scortisoara. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pripite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bucataras Diana 1

22.01.2017, 20:59

Te astept cu drag, Rocsi

diaconta 1

22.01.2017, 22:05

se fac repejor repejor si se mananca la fel de repede bravo Lady

noiinbucatarie 1

23.01.2017, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza