Gogosi pufoase

de Andreea Caroline in Dulciuri, 28 Dec 2011 | 3065 vizualizari

 

acesta reteta am luat-o si am probat-o de la alt bucataras.am fost foarte surprinsa sa vad cit de pufoase sunt.....de aceea le-am si numit asa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie sau necesarul pentru 1 kg faina(eu am folosit 2 plicuri drojdie uscata)
  • 1 cana de zahar
  • 1 virf de sare
  • aroma (eu am pus rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului.


Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina.


Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se lasa la dospit cel putin 45 de minute,dar si mai bun e daca e lasat la dospit de pe o zi pe alta....


Se intinde aluatul si se fac gogosi in formele dorite. Eu le-am facut cu ajutorul unui pahar.


Se mai lasa la dospit pe masa inca 15 minute si apoi se prajesc in ulei incins.


Se presara dupa preferinta cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

28.12.2011, 20:51

Mihaela11_io Sarbatori Fericite si tie...
draga Cris te astept cu drag...

RuxyRux 1

28.12.2011, 22:55

Chiar pufosele bravo!

Lau 1

06.01.2012, 15:52

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite