Gogosi pufoase

de Andreea Caroline in Dulciuri, 28 Dec 2011 | 3208 vizualizari

 

acesta reteta am luat-o si am probat-o de la alt bucataras.am fost foarte surprinsa sa vad cit de pufoase sunt.....de aceea le-am si numit asa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie sau necesarul pentru 1 kg faina(eu am folosit 2 plicuri drojdie uscata)
  • 1 cana de zahar
  • 1 virf de sare
  • aroma (eu am pus rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului.


Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina.


Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se lasa la dospit cel putin 45 de minute,dar si mai bun e daca e lasat la dospit de pe o zi pe alta....


Se intinde aluatul si se fac gogosi in formele dorite. Eu le-am facut cu ajutorul unui pahar.


Se mai lasa la dospit pe masa inca 15 minute si apoi se prajesc in ulei incins.


Se presara dupa preferinta cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

28.12.2011, 20:51

Mihaela11_io Sarbatori Fericite si tie...
draga Cris te astept cu drag...

RuxyRux 1

28.12.2011, 22:55

Chiar pufosele bravo!

Lau 1

06.01.2012, 15:52

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post