Gogoşi pufoase

de madi_marin in Dulciuri, 1 Iul 2012 | 5524 vizualizari

 

Reteta e de gogosi berlineze care ii apartine lui miha. Am mai modificat pe ici pe colo, dar rezultatul a fost absolut delicios!

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cubuleţ mic de drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 500 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi pufoase:

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi făina cernută. Se frământa un aluat elastic şi nelipicios care se lasă să crească cam o oră. Apoi se întinde în foaie mai groasă pe masa tapetată cu făină. Se decupează cercuri cu un pahar sau o cană de mărime potrivită şi se mai lasă să crească 15 minute, după care se pun la prăjit în mai mult ulei încins. Se rumenesc frumos pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de bucătărie. La servire se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

love_cherry 1

02.07.2012, 11:36

susu 1

03.07.2012, 20:29

ah manca-le-as eu pe ele de rumene n-am facut niciodata gogoooooosi, o singura data cand eram copil si a fost un esec

anomisana 1

11.08.2012, 23:16

Madi, stiu ca este tarziu si evident ca nu mai sunt, dar macar este bine ca am gasit reteta. Azi ma intreba sotul meu cand ii fac niste gogosi, si eu chiar nu stiu sa fac, dar invat de la tine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donuts - Gogosi Americane