Gogosi pufoase

de Sim0na in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 20615 vizualizari

 

In general nu-s o mare pofticioasa de dulciuri.. Adica pot sta zile bune fara sa mananc ceva dulce.. Dar tare greu rezist mirosului de gogosi proaspat prajite... sau la cel al pateurilor cu branza sarata :)
Pentru azi, cele mai pufoase gogosi!! Reteta este a colegei mele Doina, de la care in fiecare zi invat cate ceva in ale bucatariei! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ceasca ulei
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocoala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia.

Intr-un bol se pune faina, coaja de lamaie si portocala, cele 2 oua (in poza sunt 4 ptr ca am facut cantitate dubla) si esenta de rom. Am inceput sa amestec usor, adaugand laptele caldut, iar la final am incorporat cescuta de ulei. Am framatat bine, "batand" bine aluatul, la fel ca la cozonac, ptr cca 15-20 minute. Am lasat la crescut o ora.

Aluatul l-am impartit in bilute potrivite, cat mingea de ping-pong, pe care le-am mai lasat la crescut cca 15 minute. Am format gogosile si le-am prajit in ulei din abundenta.

Le-am pudrat cu zahar si le-am servit cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi