Gogosi pufoase

de retete bune in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 1051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un cub de drijdie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie caldut nu fierbinte,iar in el adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.Cand maiaua a dospit o adaugam peste faina impreuna cu restul ingrendientelor si incepem sa framantam adaugand treptat si laptele caldut.Vom obtine un aluat nici prea moale nici prea tare pe care il lasam la dospit pt 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.Cand aluatul a dopit vom intinde aluatul cu sucitorul la un cm grosime si vom face forme cu ajutorul unui pahar.Le vom lasa la dospit pe masa de lucru inca 15 minute dupa care le prajim in uleiul bine incins.Se presara cu zahar pudra sau chiar le puteti umplea cu gem sau sa le glazurati cu glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

09.04.2015, 08:46

Bune gogoșile!

Adele 1

11.04.2015, 09:16

Corinuta 1

13.04.2015, 11:51

Place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Gogosele pufoase cu iaurt