Gogosi pufoase

de Gabitsa in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie
  • lapte
  • faina
  • 3 lg zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • faina
  • 100 g unt
  • jumatate de lg de ulei
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul ,sarea ,esenta de vanilie si laptele la fel si el caldut.Adaugam tot in bolul unde este drojdia si amestecam.Framantam aluatul adaugand faina pana ce aluatul este nelipicios . Uleiul il turnam intr-o palma si mai framantam putin .Acoperim bolul cu un prosop si il lasam la temperatura camerei circa 1-2 h . Dupa ce aluatul a crescut frumos il intindem pe un blat(eu l-am folosit cel de la bucatarie) l-am taiat in 2 si cu ajutorul unui sucitor am intins pe rand cate o foaie subtirica .Am luat o cana obisnuita si am realizat cerculete .Eu am facut si gogosele (pline) si cu gaura .Pentru cele cu gaura m-am ajutat de un pahar de tuica mai mic adaugandu-l in mijlocul gogoasei.Le am lasat la crescut inca 10 minute Intr-un ceaun am pus ulei la incins . Eu am probat daca uleiul este incins aruncand o biluta mica mica de aluat in ceaun.Adaugam gogosile si le invartim pe o parte si pe cealalta .Le scoatem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta .Le pudram bine si spor la pregatit !

 

TIPS-URI

1

se pot servi goale sau cu orice fel de dulceata , nuttela sau cu orice pofta aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

26.10.2016, 22:15

Ce bune-s mai ales calde!

Gabitsa 1

26.10.2016, 22:59

Iioooi

Rahela Velicu 1

01.11.2016, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere