Gogosi pufoase

de Gabitsa in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie
  • lapte
  • faina
  • 3 lg zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • faina
  • 100 g unt
  • jumatate de lg de ulei
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul ,sarea ,esenta de vanilie si laptele la fel si el caldut.Adaugam tot in bolul unde este drojdia si amestecam.Framantam aluatul adaugand faina pana ce aluatul este nelipicios . Uleiul il turnam intr-o palma si mai framantam putin .Acoperim bolul cu un prosop si il lasam la temperatura camerei circa 1-2 h . Dupa ce aluatul a crescut frumos il intindem pe un blat(eu l-am folosit cel de la bucatarie) l-am taiat in 2 si cu ajutorul unui sucitor am intins pe rand cate o foaie subtirica .Am luat o cana obisnuita si am realizat cerculete .Eu am facut si gogosele (pline) si cu gaura .Pentru cele cu gaura m-am ajutat de un pahar de tuica mai mic adaugandu-l in mijlocul gogoasei.Le am lasat la crescut inca 10 minute Intr-un ceaun am pus ulei la incins . Eu am probat daca uleiul este incins aruncand o biluta mica mica de aluat in ceaun.Adaugam gogosile si le invartim pe o parte si pe cealalta .Le scoatem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta .Le pudram bine si spor la pregatit !

 

TIPS-URI

1

se pot servi goale sau cu orice fel de dulceata , nuttela sau cu orice pofta aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

26.10.2016, 22:15

Ce bune-s mai ales calde!

Gabitsa 1

26.10.2016, 22:59

Iioooi

noiinbucatarie 1

01.11.2016, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Gogosi dulci cu cartofi